Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Солени мъфини с колбас и сирене

Солени мъфини с колбас и сирене

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Солени мъфини с колбас и сирене
Снимка: Станислава Армянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Друго си е да опиташ солен мъфин - и сирнеце има вътре, и от любимия колбас"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч. Л.
  • шпеков салам - 100 г
  • сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
  • кисели краставички - 5 - 6 броя
  • домати - 1 голям
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Добавя се киселото мляко, олиото и водата. Разбърква се добре. Бакпулверът се пресява с брашното и се прибавя в купата с яйцата.

Прибавят се солта и останалите подправки. Разбърква се докато се поемат всички подправки.

Саламът, краставичките и доматът се нарязват на малки кубчета. Прибавят се към сместа, заедно с натрошеното сирене. Обърква се.

Във форма за мъфини се слагат хартиени форми, намазняват се и се пълнят 1 плъст под ръба на формата.

Солените мъфини се пекат на 200 градуса за 30-40 минути или до суха клечка. При мен излязоха 16 бр.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за мъфини със сирене, домашен солен кекс или тези чудни кифлички със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: