Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Маринован чесън в буркани

Маринован чесън в буркани

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Маринован чесън в буркани
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Маринован деликатес с чесън, който освен, че е много вкусен, е и много траен. Самият чесън има деликатен вкус и няма натрапчив мирис."

Необходими Продукти

  • чесън - около 300 г (почистен)
  • вода - 250 мл
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • карамфил - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 бр.
  • бахар - 5 бр.
  • синап - 1/2 ч.л.
  • оцет - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете чесъна в буркан (от 500 мл) или го разпределете в по-малки буркани.

Сложете в тенджера солта, захарта, карамфила, дафиновия лист, бахара, черния пипер и синапа.

Добавете водата и сложете на котлона.

След като водата заври, сипете оцета и залейте с тази смес чесъна.

Затворете бурканите и ги обърнете с капачките надолу.

След 24 часа приберете маринования чесън в хладилника.

Виж също как се маринова чесън, защо да ядем повече чесън и как да изпечем чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: