Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш с круши и ванилия

Сладкиш с круши и ванилия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сладкиш с круши и ванилия
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Тук също важи правилото, сладкишът с круши и ванилия да се обърне върху поднос, докато е топъл. Ухае на сладка есен"

Необходими Продукти

  • сладко от круши - около 150 г
  • круши - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр. L
  • захар - 200 г
  • краве масло - 60 г + за намазване (на стайна температура)
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт или на прах
  • бакпулвер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си предварително форма за кейк, като я намажете с меко масло и сложите малко от сладкото от круши на дъното и стените.

Нарежете едната круша на тънки парчета. Трябва само да и махнете средата, без да я белите. Залепете парченцата по дъното и стените на формата.

Разбийте с миксер мекото масло със захарта и добавяйте постепенно яйцата едно по едно, ванилията, прясното мляко и накрая пресятото с бакпулвера брашно.

След като получите гладко кексово тесто, сипете го във формата върху крушите и разклатете, за да се разпредели равномерно.

Печете на 170 °C в предварително загрята фурна за около 35-40 минути или до суха клечка.

Обърнете сладкиша върху поднос докато е топъл. Намажете с останалото сладко и украсете с другата круша, също нарязана на тънки парченца.

* Освен във фурната, този сладкиш приготвям и на пара като времето за готвене там е 55- 60 минути. В този случай, формата е покрита отгоре със стреч фолио и два пласта хартия за печене, които се отстраняват веднага след изваждане от уреда на пара.

Тук също важи правилото, сладкишът с круши и ванилия да се обърне върху поднос, докато е топъл. Предварително може да се мине с нож по ръбчетата, за да сме сигурни, че не е залепнал.

Вижте всички предложения за есенни сладкиши с круши и защо крушата е суперплод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: