Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжан с яйца и кашкавал на фурна

Патладжан с яйца и кашкавал на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Патладжан с яйца и кашкавал на фурна
Снимка: Cvetelina Taskova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Легендата разказва, че имало една дама на диета, която устояла на тази вкусотия, но ние в легенди не вярваме!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя, големи
  • домати - 2 броя
  • яйца - 6 броя
  • кашкавал - 200 грама
  • зехтин
  • магданоз - 3 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, разрежете ги на две половини и ги посолете. Оставете така за половин час, за да излезе горчивната, след което ги изплакнете.

Издълбайте патладжаните от меката част. В тава сложете малко зехтин и подредете патладжаните. Във всяка половинка чукнете по 2 яйца.

Нарежете доматите на дебели кръгове и наредете по два кръга върху всеки патладжан. Посолете.

Кашкавала нарежете на 4 дебели парчета и сложете по едно върху всеки патладжан. Сложете ястието да се пече, като налеете малко вода в тавата.

Поднесете пълнения патладжан с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Мисля,че яйцата ще се изпекат много по-бързо от патладжаните.
25.08.2013 21:26
Галя
Галя
Само че сте сбъркали нещо със броя на яйцата ;). Щом на полувинка патладжан се слагат по 2 яйца, са нужни 8 яйца за 4 полувинки, нали?!?
Инъче рецептата звучи интересна! Във всеки сличай ще я пробвам!
01.08.2013 15:02
2
1
1
Покажи всички подкоментари