Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Шишчета»Шишчета от сьомга с камамбер и прошуто

Шишчета от сьомга с камамбер и прошуто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шишчета от сьомга с камамбер и прошуто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прошуто - 8 тънки резена
  • чушки - 1 бр.
  • сьомга - 800 г филе
  • зехтин - 2 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • камамбер - 250 г сирене
  • за маринатата
  • горчица - 1 ч.л.
  • анасон - 1 щипка
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камамберът се срязва на две, така че да се получат два еднакви кръга. Всеки кръг се разрязва на осем части. Парченцата сирене се слагат с коричката надолу в голяма чиния и се оставят за 2 часа във фризера.

Чушката се нарязва на квадратчета. Сьомгата се нарязва на кубчета, слага се в купа, добавя се сокът от лимона, горчицата, анасонът и зехтинът. Посолява се и всичко се разбърква. Оставя се за 2 часа в хладилника.

Прошутото се реже на резени по дължина. Сиренето се вади от фризера, всяко парченце се завива в прошуто и се нанизва на шишчета, като се редува с парченца сьомга и парченца чушка.

Шишчетата се оставят във фризера за 10 минути. Вадят се от фризера, мажат се със зехтин и се пекат на скара около 10 минути. Сервират се, като се поръсват с нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: