Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с броколи и лесен сос

Сьомга с броколи и лесен сос

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121752
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Сьомга с броколи и лесен сос - здравословна и много вкусна идея за обяд или вечеря."

Необходими Продукти

  • зехтин - 70 мл
  • масло - 20 г
  • сол
  • лимонов сок - 70 мл
  • броколи - 200 г
  • сьомга - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме, като слагаме тенджера с вода на котлона да ври, за да си сварим броколите и през това време, ще си направим соса.

Изстискваме лимоновия сок и го изсипваме в блендера, след това добавяме и същото количество зехтин.

Пропорцията за соса е 1 към 1 зехтин и лимон. Добавяме малко сол и блендиране на висока скорост за 2-3 мин. И сосът ни е готов.

Сега вземаме сьомгата и я посоляваме добре, вземаме един тиган и го слагаме да загрее добре, добавяме малко зехтин и слагаме сьомгата вътре.

Ако я обичате по-добре изпечена, печете сьомгата на тиган по 4-5 мин. от страна на средна температура, а ако я обичате по-сурова - по 2-3 мин на страна.

След като сьомгата е готова, нарязваме броколите на цветчета и ги пускаме във врящата вода за 3-4 мин, изкарваме ги в тиган, слагаме маслото вътре и ги посоляваме добре.

Готвим, докато се изпари водата и и ги вадим.

Сега вземаме една чиния и поставяме сьомгата и броколите вътре, поливаме сьомгата със соса, като преди това го разбъркваме.

Декорираме с лимон и розмарин.

Ако искате, може да си направите и рибен чипс от кожата на сьомгата за декорация, като отрежете едно квадратче от нея и я запържите в добре загрят тиган с мазнина, първо от страната, на която е било филето от сьомга и след това от страната на люспите за по 1-2 мин на висока температура.

След това я срежете по-диагонал на два триъгълника и декорирайте с нея сьомгата с боколи и лесен сос.

Да ви е сладко :)

Ако пък ви е останало нещо от рибата, може да си приготвите спагети със сьомга и супа от сьомга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: