Начин на приготвяне
Обелваме картофите и морковите и ги сваряваме в леко подсолена вода до полуготовност.
Изваждаме ги и с помощта на вилица ги намачкваме хубаво.
Към намачканите зеленчуци добавяме ситно нарязания лук, копъра и сол на вкус и разбъркваме добре.
Взимаме от сместа и оформяне гнездата, които поставяме в намаслена тава.
Във всяко гнездо с картофи, първо, слагаме лютеница, като я нанасяме навсякъде, след това добавяме ситно нарязаните кисели краставички и шунката, а отгоре добавяме настъргания или нарязан на филийки кашкавал.
Приготвените гнезда слагаме в предварително загрята фурна на 170 °C фурна за около 20 минути.
Вижте също с какво да заменим картофите, както и хранителната мощ на варените картофи.