Сладки с рикота и ябълки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5187k2k1
Сладки с рикота и ябълки
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Сладките с рикота и ябълки са ароматни и много вкусни."

Необходими Продукти

  • рикота - 120 г
  • краве масло - 100 г
  • брашно - около 150 г
  • сол - щипка
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • захар - за овалване
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтрийте с ръце студеното краве масло и брашното.

Добавете рикотата и бързо омесете меко и нелепнещо тесто.

Увийте го във фолио и приберете в хладилник.

Почистете ябълките, обелете ги и ги нарежете на филийки.

Разточете тестото за сладките на кора върху набрашнения плот и изрежете кръгове.

Всяко кръгче потопете в захар от едната страна, поставете ябълката и сгънете.

Потопете получената половинки пак от едната страна в захар и поставете върху хартия за печене.

Поръсете сладките с канела и ги печете в предварително загрята фурна на 190 °C за около 20 минути.

Сладките с рикота и ябълки са ароматни и много вкусни.

Вижте също разликата между извара и рикота?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: