Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Турски сладки с ябълка и локум

Турски сладки с ябълка и локум

Турски сладки с ябълка и локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"За турските сладки може дълго да се говори, но ние ви препоръчваме да не си губите времето, а да ги хапвате направо"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • маргарин - 4 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • ванилия
  • олио - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г за меко тесто
  • плънка
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • лешници - 4 - 5 с.л. смлени или орехи
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • локум - 1 кутия
  • какао - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и ванилията. Добавя се маргарин, оставен предварително на стайна температура, и отново се разбива с миксера. Прибавяме киселото мляко с разбита в него сода за хляб, олиото и с брашното се замесва тесто като меката част на ухото.

За да се работи по-лесно се разделя на три или 4 топчета. Всяко се разточва върху поръсена с брашно повърхност и с къдрава резачка се нарязва на триъгълници.

Ябълките се обелват и се рендосват. Отцежда се сокът и се изпива, а настърганата част се смесва в купа с канела, смлени по-едро ядки и пудра захар.

В широката част на всеки триъгълник се поставя част от плънка и навиваме на рулце, без да се събират краищата. Нареждат се в тава върху хартия за печене.

От останалото тесто се късат топчета като за тенис, поставя се парче от локума. Телена бъркалка се топи в какаото и се притиска отгоре всяко топче да се получи отпечатък.

Печем локумките в загрята фурна 180°C около 15 минути не повече, за да останат бели.

Всяка печка пече различно - вие си преценете. Извадете и още горещи леко се поръсват с пудра захар.

Чудесни сладки за почерпка и за всеки повод!

Турските сладки с ябълка и локум са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: