Начин на приготвяне
В дълбока купа разбивате мекото масло със захарта на пухкав крем.
Прибавят се яйцата и се разбърква до еднородна смес.
Прибавя се какаото, ванилията и сладкарската боя.
Пресяваме брашното и го добавяме.
Содата гасим с оцета и прибавяме в айряна. След това го прибавяме към тестото.
След като е разбъркано до хомогенна смес, разделяме тестото на 3 равни части.
Изпичат се блатове в кръгла тавичка, застлана с хартия за печене, по отделно на 180 °C за около 25 минути.
След изпичане, се оставя блатът за десетина минути да изстине във формата и след това извадете и оставете да доизстине върху решетка.
Така се продължава и с останалите два блата.
Докато се чакат напълно да изстинат блатовете, се приготвя кремът за торта. В голяма купа се поставя крема сиренето и краве маслото, което е на стайна температура.
Разбиват се с пудрата захар до еднородна смес. Прибавя се ванилията и отново се разбива до еднородна смес.
Ягодите се измиват и подсушават. Заделят се няколко ягоди за украса. Останалите се нарязват на парченца.
В поднос за торта се поставя първият блат на тортата. Намазва се с 1/2 от крема само отгоре върху блата и се подреждат половината от нарязаните ягоди.
Поставя се вторият блат и отново крем, останалите нарязани ягоди и последният блат.
Захарта и водата за захарния сироп се поставят в съд на котлона и оставят до извиране на половината от течността.
След това червеното кадифе се сиропира със захарният сироп, след като е вече охладен и отгоре на разкошната сметанова торта се подреждат пресните цели ягоди.
Вижте още сладката история на торта Червено кадифе или опитайте и другите ни рецепти за червено кадифе.