Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилешки гърди на тиган със зеленчуци

Пилешки гърди на тиган със зеленчуци

AlexAlex
Чирак
1517728
Пилешки гърди на тиган със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Пилешки гърди на тиган със зеленчуци, които мъжът Ви иска да приготви тази вечер за хапване"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г, нарязани на парчета
  • моркови - 2 нарязани на кубчета
  • зелени чушки - 1 нарязана на малки парченца
  • кисели краставички - 5 нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава нарязана на ситно
  • чесън - 2 скилидки нарязани или настъргани
  • сминдух - 1 ч.л.
  • гъби - от буркан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио зехтин за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на пилето:

Поръсете пилешките гърди със сол и черен пипер. Загрейте малко олио в тиган на средна температура и запържете пилето от двете страни, докато стане златисто и почти готово. Извадете го от тигана и оставете настрана.

Готвене на зеленчуците:

В същия тиган добавете малко олио, ако е необходимо, и запържете лука, докато омекне. Добавете морковите, чушката и гъбите и гответе за няколко минути, докато започнат да омекват.

Добавяне на останалите съставки:

Към зеленчуците добавете чесъна и киселите краставички. Разбъркайте и гответе още няколко минути.

Връщане на пилето в тигана: Добавете запържените пилешки гърди обратно в тигана. Поръсете сминдуха върху всичко и разбъркайте, така че подправките и зеленчуците да се смесят добре с пилето. Гответе още 5-10 минути на слаб огън, докато пилето се сготви напълно и всички аромати се смесят.

Сервиране:

Сервирайте пилешки гърди на тиган със зеленчуци топло, като може да го комбинирате с ориз, картофи соте или класическата шопска салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: