Начин на приготвяне
Подготовка на пилето:
Поръсете пилешките гърди със сол и черен пипер. Загрейте малко олио в тиган на средна температура и запържете пилето от двете страни, докато стане златисто и почти готово. Извадете го от тигана и оставете настрана.
Готвене на зеленчуците:
В същия тиган добавете малко олио, ако е необходимо, и запържете лука, докато омекне. Добавете морковите, чушката и гъбите и гответе за няколко минути, докато започнат да омекват.
Добавяне на останалите съставки:
Към зеленчуците добавете чесъна и киселите краставички. Разбъркайте и гответе още няколко минути.
Връщане на пилето в тигана: Добавете запържените пилешки гърди обратно в тигана. Поръсете сминдуха върху всичко и разбъркайте, така че подправките и зеленчуците да се смесят добре с пилето. Гответе още 5-10 минути на слаб огън, докато пилето се сготви напълно и всички аромати се смесят.
Сервиране:
Сервирайте пилешки гърди на тиган със зеленчуци топло, като може да го комбинирате с ориз, картофи соте или класическата шопска салата.