Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с черен боб

Пълнени чушки с черен боб

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вадете чиниите сега, че докато се огледате, току виж тези вкусни пълнени чушки са свършили"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г черен
  • лук - 4 глави
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • чубрица - 1/2 връзка
  • девесил - 1 стрък
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • брашно - 2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • чушки - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме почистения боб. В подходящ тиган правим запръжка от три супени лъжици олио, ситно нарязания лук и червения пипер.

Към сварения и прецеден боб прибавяме запръжката, нарязаният на дребно магданоз, джоджен и чубрица.

Разбъркваме добре, като прибавяме и смлените орехи. Чушките се измиват, почистват от семките и леко се посоляват отвътре.

Така приготвените чушки ги пълним с готовата бобена смес. След като ги напълним, потопяваме отворите в брашно и ги нареждаме в намаслена тавичка.

Поливаме с останалото количество олио, доливаме с топла вода и печем пълнените чушки на умерена фурна.

Пълнените чушки с черен боб са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: