Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Любимата кремсупа от червени чушки

Любимата кремсупа от червени чушки

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121752
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Крем супата с червени чушки, морков и картоф е любимата ни есенна супичка"

Необходими Продукти

  • моркови - 100 г
  • картофи - 200 г
  • лук - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червени чушки - 500 г
  • магданоз - 1/4 връзка*
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • вода - около 2 до 3 л
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето как да си направите тази страхотна и лесна есенна супа, която ви препоръчвам задължително да опитате.

Започваме, като слагаме чушките в тава, посоляваме, и ги печем за по 15 мин от страна, общо 30 мин на 220-240 °C. След това ги задушаваме в торбичка или в купа със стреч фолио за 10-15 мин и така се белят много по-лесно.

През това време, още докато се пекат чушките, нарязваме на едро: лук, морков и картофи, като моркова - малко по-наситно, защото той е твърд и ще му трябва повече време.

Слагаме всичките зеленчуци в тенджера, добавяме и чесъна цял и слагаме на котлона, добавяме сол и зехтин или олио и бланшираме (запържваме) всичко заедно за около 5 мин.

Сега добавяме водата и оставяме да се варят на средна температура за около 30 мин или докато морковът и картофът омекнат.

Когато чушките са готови и зеленчуците също, слагаме чушките в тенджерата при другите зеленчуци, добавяме: магданоза, сол, черен пипер и маслото и пасираме до хомогенна (еднородна) супа.

И зеленчуковата ни супа е готова. Вече може да сипете в купа, а за декорация добавете стръкче магданоз и зехтин. Може и да си я, хапвате с крутони или сирене.

Да ви е сладко с любимата кремсупа от червени чушки :)

Вижте още защо е полезни да ядем чушки, както и важни съвети за консервиране на чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: