Начин на приготвяне
Ето как да си направите тази страхотна и лесна есенна супа, която ви препоръчвам задължително да опитате.
Започваме, като слагаме чушките в тава, посоляваме, и ги печем за по 15 мин от страна, общо 30 мин на 220-240 °C. След това ги задушаваме в торбичка или в купа със стреч фолио за 10-15 мин и така се белят много по-лесно.
През това време, още докато се пекат чушките, нарязваме на едро: лук, морков и картофи, като моркова - малко по-наситно, защото той е твърд и ще му трябва повече време.
Слагаме всичките зеленчуци в тенджера, добавяме и чесъна цял и слагаме на котлона, добавяме сол и зехтин или олио и бланшираме (запържваме) всичко заедно за около 5 мин.
Сега добавяме водата и оставяме да се варят на средна температура за около 30 мин или докато морковът и картофът омекнат.
Когато чушките са готови и зеленчуците също, слагаме чушките в тенджерата при другите зеленчуци, добавяме: магданоза, сол, черен пипер и маслото и пасираме до хомогенна (еднородна) супа.
И зеленчуковата ни супа е готова. Вече може да сипете в купа, а за декорация добавете стръкче магданоз и зехтин. Може и да си я, хапвате с крутони или сирене.
Да ви е сладко с любимата кремсупа от червени чушки :)
Вижте още защо е полезни да ядем чушки, както и важни съвети за консервиране на чушки.