Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Любимата кремсупа от червени чушки

Любимата кремсупа от червени чушки

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2121752
Любимата кремсупа от червени чушки
Снимка: Denis Biserov
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Крем супата с червени чушки, морков и картоф е любимата ни есенна супичка"

Необходими Продукти

  • моркови - 100 г
  • картофи - 200 г
  • лук - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • червени чушки - 500 г
  • магданоз - 1/4 връзка*
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • вода - около 2 до 3 л
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето как да си направите тази страхотна и лесна есенна супа, която ви препоръчвам задължително да опитате.

Започваме, като слагаме чушките в тава, посоляваме, и ги печем за по 15 мин от страна, общо 30 мин на 220-240 °C. След това ги задушаваме в торбичка или в купа със стреч фолио за 10-15 мин и така се белят много по-лесно.

През това време, още докато се пекат чушките, нарязваме на едро: лук, морков и картофи, като моркова - малко по-наситно, защото той е твърд и ще му трябва повече време.

Слагаме всичките зеленчуци в тенджера, добавяме и чесъна цял и слагаме на котлона, добавяме сол и зехтин или олио и бланшираме (запържваме) всичко заедно за около 5 мин.

Сега добавяме водата и оставяме да се варят на средна температура за около 30 мин или докато морковът и картофът омекнат.

Когато чушките са готови и зеленчуците също, слагаме чушките в тенджерата при другите зеленчуци, добавяме: магданоза, сол, черен пипер и маслото и пасираме до хомогенна (еднородна) супа.

И зеленчуковата ни супа е готова. Вече може да сипете в купа, а за декорация добавете стръкче магданоз и зехтин. Може и да си я, хапвате с крутони или сирене.

Да ви е сладко с любимата кремсупа от червени чушки :)

Вижте още защо е полезни да ядем чушки, както и важни съвети за консервиране на чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: