Начин на приготвяне
В зехтина сложете нарязаните праз, лук и чесън. Настържете морковите и стъблото на магданоза. Оставете да къкри.
Карфиолът и броколите се почистват. Когато зеленчуците омекнат, добавете ги да къкрят.
Добавете сол и черен пипер. Залейте с водата, добавете бульона за супа и оставете да се вари, докато зеленчуците се сварят.
Разбъркайте с ръчен миксер и добавете кориандъра, след което продължете да пасирате кремсупата от броколи, докато сместа стане хомогенна.
Добавете заквасената сметана за готвене и оставете да се готви за 5 минути. Изстискайте лимона и добавете лимоновия сок към полезната зеленчукова супа.
Сервирайте юбимата кремсупа от броколи и карфиол в купа и поръсете с топчета за супа.