Начин на приготвяне
Чукнете яйцата в каната на уреда и добавете захарта, ваниловата захар и млякото. Настройте на 2 минути и 30 секунди / 40 °C/ скорост 3.
През това време вземете 6 шоли за крем карамел със стандартен размер и сипете по лъжица и малко от готовия топинг карамел (или домашно приготвен, както ви харесва).
Когато уредът приключи да бърка, разпределете сместа във формичките и покрийте всяка с парченце алуминиево или стреч фолио. Подредете ги във дълбокия съд Варома за готвене на пара.
Изплакнете каната, без да я миете старателно. Сложете си я на мястото и сипете 250 г вода, претегляйки с везната (*тя измерва само в грамове, затова и така са написани).
Стоплете водата настройвайки на 100 °C /5 минути/ скорост 1.
Сложете съда Варома с кремчетата върху каната по стандартния начин (каната е с капак, но без чашката в средата, тоест остава кръгъл отвор в средата).
Сложете капака на Варомата и програмирайте 11 минути /Варома/ скорост 1.
Когато програмата приключи, оставете кремчетата да изстинат за 1 час, после приберете в хладилник за минимум 4 часа.
Сервирайте, като обърнете в чинийка и полеете с още карамел по желание.
Ако искате да сервирате по-скоро, препоръчвам да нагласите за още 5 минути, за да стегнат повече крем карамелчетата, тогава даже може да ги обръщате и сервирате топли без проблем (например с топка сладолед).
Много хубав десерт - класически крем карамел, който се харесва на всички. На практика супер бързо се прави - 11 минути, за разлика от стандартния, който приготвяме във фурната на водна баня.
Ако имате Термомикс, не се колебайте да пробвате тази рецепта - най-бързия крем карамел в Термомикс.
Източник: Cookidoo
Вижте още защо се пресича крем карамелът и още как се прави крем карамел в микровълнова.