Начин на приготвяне
Първо, трябва да разбиете яйцата много хубаво. В отделен съд изсипвате прясното мляко (затоплете го в микровълнова) и към него на струйка добавяте разбитите яйца, докато непрекъснато бъркате млякото. Прибавяте и захарта и пак разбивате, докато се стопи.
Приготвяте купичките за крем карамел, като ги нареждате в тава, в която после ще трябва да налеете гореща вода, точно преди да разпределите карамела в купичките.
Сега вече приготвяте карамела, като захарта и водата ги слагате на котлона и бъркате, за да не загори.
Когато карамелът е готов, се разпределя в купичките, но не забравяйте, че преди това трябва водата в тавата да е гореща.
След като на дъното на купичките сте изсипали карамела, отгоре доливате от яйчената смес (не препълвайте купичките).
Слагате да се пече на предварително загряна фурна за около 1 час и 10-20 минути. Температурата не трябва да е прекалено силна, за да не кипне водата.
Рецептата за крем карамел е изпълнена!
Коментари
А млякото, което казвате да се загрее в микровълнова... няма ли да се пресекат яйцата, ако някой прекали със загряването? И последно само да кажа..според мен яйцата не се разбиват много, както препоръчвате, защото именно тогава те могат да станат на пухкава пяна и да има още една предпоставка за шупли. И май като гледам всъщност рецептата по- скоро описва как да си направим най- НЕгладкият крем карамел. Иначе като гледам от снимката наистина изглежда чудесен и най- вероятно аз бъркам, незнам.