Начин на приготвяне
Овесените ядки се сипват в купа за начална стъпка на чия с ябълки и канела.
Прибавя се чията, водата 100 мл и овесеното мляко.
Разбърква се много добре и се оставя за 10 мин.
Ябълката се измива, почиства от семките и нарязва на малки кубчета, които се слагат в касерола с незалепващо покритие.
Прибавя се какаото, канелата и водата 100 мл.
Слага се на котлон на висока температура и се задушават, докато ябълките придобият кафяв цвят и омекнат, но да не се сваряват, след което се свалят от котлона и се оставят да изстинат 10 мин.
В чаша се нарежда ред овесени ядки, ред ябълки до запълване на чашата, като се завършва с ябълки.
Отгоре се слагат сушени плодове и се поръсват с канела вкусният чиа пудинг.
Вижте още за какво е полезна чиата и към кои напитки се добавя чиа.