Руло за всеки празник

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Руло за всеки празник
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Пухкаво домашно руло с нежен шоколадов вкус..."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • сол - щипка
  • крема сирене - 75 г Филаделфия с течен шоколад
  • сладко - 1 кафена чашка по избор (аз използвах такова с цели вишни)
  • ликьор - 50 мл (Бейлис)
  • есенция - бадем или друга по избор
  • За заливката
  • шоколад - 100 г кулинарен
  • масло - 50 г
  • вафлени топчета - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес.

Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10 мин.

Докато още е топло, навиваме рулото с помощта на още един слой кухненска хартия.

След като изстине, напояваме с ликьора. В единия край намазваме с крема филаделфия, а в останала част със сладкото. Завиваме и оставяме да за около 2 часа.

Заливаме сладкото руло с разтопените шоколад и масло. Украсяваме с добавки по избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: