Начин на приготвяне
Смесете в купа маслото с крема сиренето. Чукнете яйцето и прибавете брашното и пудрата захар.
Добавете ванилията и бакпулвера.
Омесете меко тесто и го сложете в хладилник за около 30 минути.
Настържете тиквата на едро ренде.
Задушете я в олиото, докато омекне, прибавете захарта и канелата.
Готовата плънка охладете.
Разточете тестото на равномерна кора.
Сложете го в тава с къдрави стени, повдигнете крайчетата на тестото за пай и облепете стените.
Надупчете основата с помощта на вилица на няколко места.
Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до леко порозовяване на тестото.
Извадете тавата от фурната и равномерно разстелете плънката.
Допечете тиквения пай още 2-3 минути.
Готовият маслен тиквен пай охладете и нарежете преди поднасяне.
Да ви е сладко!