Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Американски палачинки»Предколеден тиквен пай за всеки празник

Предколеден тиквен пай за всеки празник

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Предколеден тиквен пай за всеки празник - важното е да има редовно празници и сладки пайове"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 350 г
  • масло - 175 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • тиква - 1 Хокаидо около 800 г
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • канела - 1 г кафена подправка
  • сол - щипка
  • ванилов екстракт - 5 мл
  • вода - 500 мл
  • захар - 150 г
  • бита сметана - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото и прибавяме захарта. Бъркаме още малко и добавяме яйцето и брашното.

Омесеното тесто, опаковаме във фолио и прибираме в хладилника за 30 мин.

Завираме водата със захарта. Нарязваме тиквата на големи кубчета и я прибавяме към водата.

След 10 мин прецеждаме и пюрираме. Като изстине, добавяме и останалите съставки.

Разточваме тестото на сладкия пай на дебел блат и внимателно го прибавяме към намазнена тавичка с диаметър от 32 см.

Излишната част я изрязваме. Отгоре заливаме пюрираната смес и печем тиквения пай в предварително загрята фурна на 180 °C за 45 мин.

Оставяме след това да се охлади и сервираме предколеден тиквен пай за всеки празник с бита сметана. Да ви е сладко!

Вижте още защо да си хапвате по-често тиква и прочетете за вкусните правила при приготвянето на сладкиши с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: