Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се медът и подправките. Добавя се олиото и разтопеното краве масло.
Накрая се добавя постепенно и брашното заедно със содата за хляб.
От продуктите за замесва меко тесто за коледни сладки. Оставя се да престои поне за час в хладилник.
Тестото се разточва на кора с дебелина 4-5 мм. Изрязват се звезди.
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 175 °C за около 8 минути.
Изваждат се и се оставят да изстинат напълно на решетка.
Крема сиренето се разбърква с меда до еднородна смес.
Намазват се две по две медените звезди и се слепват сладките.
Подреждат се в чиния слепени медени звезди.
Вижте още полезни насоки как да направим трайни сладки за Коледа.