Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мармалад»Мармалад от райски ябълки с канела и индийско орехче

Мармалад от райски ябълки с канела и индийско орехче

Мармалад от райски ябълки с канела и индийско орехче
Снимка: Светлана Стоянова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
"Страхотен мармалад от райски ябълки с аромат на канела и щипка щастие - рецепта за ценители"

Необходими Продукти

  • райски ябълки - 3 кг
  • захар обикновена кристална - 500 г
  • канела на пръчки - 1 бр. ( или смляна - 1/2 ч.л.)
  • индийско орехче - 1/4 за настъргване или смляно на върха на ножа
  • лимонова кора - от 2 лимона, настъргана
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измивам ябълките и почиствам дръжките. Аз не беля кората, само изрязвам твърдата част около дръжката.

Нарязвам плодовете, не много на ситно. В тенджера ги разбърквам със захарта и 3 ч.ч. вода и слагам на котлона. Количеството на захарта може да Ви се струва малко, но моите райски ябълки са много сладки. Вие можете да промените съотношението.

Когато плодовете са полусварени, смилам по-едрите парчета с пасатор. Прибавям пръчката канела, индийското орехче и лимонената кора. Не оставяйте тенджерата без надзор - семейството вероятно ще бъде привлечено от уханията.

Този мармалад се сгъстява сравнително бързо - внимавайте!

Когато се сгъсти достатъчно, свалям от котлона, прибавям лимонената киселина и разбърквам готовия мармалад.

Изсипвам мармалада от райска ябълка в сухи бурканчета и обръщам, за да изстинат.

Вижте също за какво е полезна райската ябълка и научете как да използвате семената от райската ябълка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: