Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелена баница със спанак, манголд и сирене

Зелена баница със спанак, манголд и сирене

Зелена баница със спанак, манголд и сирене
Снимка: Светлана Стоянова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Зелена баница със спанак, манголд и сирене е толкова зелена и хрипкава, че може да я направите и за другите вкъщи"

Необходими Продукти

  • фини кори за баница - 6 бр.
  • спанак, манголд - 300 г
  • бяло сирене - 100 г
  • орехи - 40 г (по желание)
  • яйца - 1 бр.
  • слънчогледово олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам листата и отцеждам водата в центрофуга за зеленчуци. Накъсвам ги на едро в купа, прибавям сиренето, орехите, яйцето и 2 с.л от олиото.

Напръсквам дъното на малка тавичка с олио. Разстилам 1 кора, напръсквам я с олио, после втора кора. Разпределям равномерно половината плънка.

Повтарям с две намаслени кори и втората половина от плънката. Завършвам с последните 2 кори, напръсквам с олио отгоре.

Понеже листата не са предварително задушени, тази баничка със спанак пека по-бавно от другите.

Слагам празна тава под горния реотан на фурната и загрявам до 180°С.

Баничката слагам в средата на фурната и пека без вентилатор за около 15 минути.

След това изваждам предпазната тава и пека, докато горните кори на зелена баница със спанак, манголд и сирене станат златисти.

Вижте още как се прави заливка за баница и колко време трябва да печете домашната баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: