Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кекс»Морковени мъфини с шафран за еър фрайър

Морковени мъфини с шафран за еър фрайър

Морковени мъфини с шафран за еър фрайър
Снимка: Светлана Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Чудни морковени мъфини, които се приготвят изключително лесно, изяждат се изключително бързо.. и се помнят изключително дълго"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • бяло брашно - 3 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 3 с.л.
  • лешници - 8 - 10 бр
  • шафран - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме моркова и го настъргваме на ренде. Смесваме всички останалите продукти, без лешниците, с морковите в купа до хомогенност.

Ситно нарязваме или натрошваме лешниците за поръсване и ги заделяме настрана.

Разделяме сместа по равно в 6 силиконови формички (толкова се събират в моят еър фрайър). Поръсваме с лешниците.

Печем морковените мъфини на 170°С за 20 минути.

Внимателно изваждаме мъфините от формичките топли и ги оставяме да изстинат в чиния.

Може да поръсите готовите морковени мъфини с пудра захар.

Вижте също как се прави глазура за мъфини и опитайте непременно и нашите бананови мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: