Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с чудни кори

Ябълков щрудел с чудни кори

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Ябълков щрудел с чудни кори5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
14
"Сервирайте ябълков щрудел с чудни кори с малко бита сметана, с топка сладолед или с ванилов крем."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет чудни (400 г) или 7 бр. по - дебели кори за баница
  • ябълки - 600 г, шарени
  • орехои - 200 г
  • бисквити - 6 бр. закуска
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 10 г (на прах)
  • ванилия - 2 пакетчета
  • пудра захар - 4 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този ябълков щрудел използвам кори за баница Чудни, които са 7 бр. в пакет и са по-дебели от стандартните. С тях домашният щрудел става мек отвътре и хрупкав отвън. Препоръчвам ви ги горещо.

Бисквитите смиламе на ситно в чопъра. Ореховите ядки заедно с 1 с.л. захар също се смилат на не много дребно в чопъра или се начукват в хаванче.

Захарта се смесва в купичка с канелата и ванилиите.

Ябълките се почистват и се нарязват на парчета и се наситняват в чопъра или се настъргват на едро ренде.

В подходящ съд се загряват олиото и маслото и се затоплят на котлона до разтопяването на маслото.

Взима се кора и с помощта на четка се намазва с маслената смес. Поръсва се с 2 с.л. захарната смес (смесена с ванилия и канела), с 1-2 с.л. от смлените орехови ядки и по 2-3 с.л. от наситнените (настърганите) ябълки. Кората се навива и се прехвърля в тава, покрита с леко намаслена хартия за печене.

Така се процедира и останалите кори. Накрая корите се намазват отгоре с останалото масло с олио.

Класическият сладкиш с ябълки се пече в предварително загрята на 180 °C за 25-30 минути, докато се зачерви.

Щом се извади, ябълковия щрудел с чудни кори за баница се поръсва с пудра захар и се покрива с кърпа за десетина минути, за да си почине.

След това се нарязва и се сервира - с малко бита сметана, с топка сладолед или с ванилов крем.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: