Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Медени сладки с ягодов пълнеж

Медени сладки с ягодов пълнеж

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5626k2k6
Медени сладки с ягодов пълнеж2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Медени сладки с ягодов пълнеж са идеалните празнични сладки, които може да украсите с глазури по ваш избор."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 700 г
  • кристална захар - 300 г
  • мед - 250 г
  • краве масло - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • джинджифил - 2 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • индийско орехче - ¼ ч.л.
  • карамфил - ½ ч.л. смлян
  • сладко от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола или тенджера поставете меда, подправките джинджифил, канела, индийско орехче и карамфил. Разбъркайте и добавете захарта.

Прибавете краве маслото.

Включете котлона на слаба степен и оставете всички съставки да се разтопят, като разбърквате периодично. Добавете содата и отстранете от котлона.

Оставете да изстине и добавете яйцата. Разбъркайте и прибавете постепенно предварително пресятото брашно.

Разбъркайте с лъжица и приберете в хладилника за поне 5 часа, може и за една нощ.

Вземете част от тестото и го поставете върху два листа хартия за печене.

С помощта на точилка го разточете на тънка кора. Изрежете с формички в желаната форма.

Печете меденките в умерена фурна за 7-8 минути. Оставете да изстинат медените сладки и слепете две по две със сладко от ягоди.

Медени сладки с ягодов пълнеж са идеалните празнични сладки, които може да украсите с глазури по ваш избор.

Вижте още как да омекнат твърди меденки, както и вижте колко да печете меденките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: