Начин на приготвяне
Леща за 30 минути в мултикукър - бързо, лесно, постно и вкусно!
Измивате лещата за чорбата добре и я оставяте да се кисне във вода, докато приготвяте зеленчуците. Измивате и нарязвате на ситно лука и моркова.
С изключение на брашното, слагате всички съставки в мултикукъра, включително подправките и олиото. Наливате вода 3 пъти количеството на продуктите. В чашка студена вода разтваряте брашното и добавяте при другите съставки.
Затваряте капака и избирате програма ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ (Pressure cook). Ако имате повече от 1 степен на налягане избирате най-високата. Задавате време за готвене 30 мин. и включвате да се готви.
Лещата в мултикукър се прави лесно, икономична е и много вкусна.
Вижте също тънкости при готвенето на леща и защо е полезно да хапваме леща редовно.