Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Бабиното сладко от дюли

Бабиното сладко от дюли

редакция:
Бабиното сладко от дюли5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Бабиното сладко от дюли е идеално за бабини бухтички, пържени филийки и мекички."

Необходими Продукти

  • дюли - 5 кг
  • круши - 5 бр. (зимни)
  • захар - 2 кг
  • индрише - 4 листа
  • лимонтузу - 1/4 ч.л
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте дюлите за сладкото от мъха, които имат, и нарежете на много ситни парченца.

Крушите са по желание, ако имате. Тях също нарежете на дребно. Поръсете ги със захар около 500 г и оставете така за през нощта.

Сутринта вижте дали са пуснали сок на дъното и ако е малко, сипете 1 чаша вода. Слагате тенджерата на котлона да се вари, като на моменти бъркате.

Като поизври водата и омекнат дюлите, сипете и другата захар. Когато се посгъсти сладкото с круши, трябва да бъркате често да не загори.

Прибавяте листата индрише и опитвате на вкус. Ако прецените, че е достатъчно гъсто сладкото изключвате. Поръсвате лимонтозу в сладкото и разбъркате, пълните бурканчетата с горещото сладко и обръщате с капачката надолу.

Бабиното сладко от дюли е идеално за бабини бухтички, пържени филийки и мекички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: