Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща чорба по рецепта на бай Данчо

Леща чорба по рецепта на бай Данчо

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Леща чорба по рецепта на бай Данчо
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Бай Данчо е легенда от Балкантусит времената - изпробвайте лещата му и споделете мнение"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 100 г
  • чушки - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • лимецово брашно - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1 вр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва студена вода 2 л. Оставя се да ври на среден огън.

Празът се почиства, измива и нарязва се ситно.

Морковите се обелват, измиват и нарязват на дребно.

Чушките се почистват от семките и дръжките, измиват се и се нарязват на дребно.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки.

Доматът се измива и нарязва на ситно.

След като водата заври, се прибавят нарязаните лук, моркови и чушки.

Вари се 20 мин, след което се изсипва измината леща.

Щом лещата се свари, се прибавят чубрицата и солта, нарязаният чесън и домат.

Лимецовото брашно и червеният пипер се разбърква с 100 мл студена вода по получаване на хомогенна смес.

Сместа се изсипва във врящата леща, прибавя се олиото, измитият и нарязан на ситно магданоз и най-вксуната супа от леща се вари още 5 минути, след което се сваля от котлона.

Вижте още защо може лещата да не увира и още съвети за вкусна леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: