Начин на приготвяне
В тенджера се сипва студена вода 2 л. Оставя се да ври на среден огън.
Празът се почиства, измива и нарязва се ситно.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на дребно.
Чушките се почистват от семките и дръжките, измиват се и се нарязват на дребно.
Чесънът се обелва и нарязва на филийки.
Доматът се измива и нарязва на ситно.
След като водата заври, се прибавят нарязаните лук, моркови и чушки.
Вари се 20 мин, след което се изсипва измината леща.
Щом лещата се свари, се прибавят чубрицата и солта, нарязаният чесън и домат.
Лимецовото брашно и червеният пипер се разбърква с 100 мл студена вода по получаване на хомогенна смес.
Сместа се изсипва във врящата леща, прибавя се олиото, измитият и нарязан на ситно магданоз и най-вксуната супа от леща се вари още 5 минути, след което се сваля от котлона.
Вижте още защо може лещата да не увира и още съвети за вкусна леща.