Начин на приготвяне
Замесете всички продукти, като добавите толкова брашно, че да получите гладко и твърдо тесто. Оставете го да почине за 10-15 минути.
Разточете тестото на кора с дебелина около 2-3 мм и изрежете триъгълници с височина на около 10 см и основа 5 см. По желание може да изрежете кръгчета или обикновени квадрати или правоъгълници - формата е по ваш вкус.
Във вътрешността на всяка сладка сложете по парченце локум, а по желание и малко орехи. Завивайте виненките, подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги изпечете в умерено загрята фурна до порозовяване.
Бабините виненки поръсете обилно с пудра захар така че да се покрият отвсякъде с дебел слой пудра захар.
Получават се разкошни сладки за вашите близки и гости!
Коментари
Правя ги за Коледа!
Мас:вино- 3:2 ми е съотношението
В плънката добавям и 1/4 орехова ядка.
Ot sega vi blagodarya.
Тази рецепта знам от страшно много години и е първото нещо в кулинарията, което съм направил сам, с ръцете си и без чужда помощ. На 10 години...:))