Бабини виненки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Дълго време издирвахме оригиналната рецепта за Виненки, която ще ни върне обратно в детството. Ето, че я намерихме и сега я споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • мазнина - 1 ч.ч. олио или мас
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме за твърдо тесто
  • сол - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • локум - за плънката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете всички продукти, като добавите толкова брашно, че да получите гладко и твърдо тесто. Оставете го да почине за 10-15 минути.

Разточете тестото на кора с дебелина около 2-3 мм и изрежете триъгълници с височина на около 10 см и основа 5 см. По желание може да изрежете кръгчета или обикновени квадрати или правоъгълници - формата е по ваш вкус.

Във вътрешността на всяка сладка сложете по парченце локум, а по желание и малко орехи. Завивайте виненките, подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги изпечете в умерено загрята фурна до порозовяване.

Бабините виненки поръсете обилно с пудра захар така че да се покрият отвсякъде с дебел слой пудра захар.

Получават се разкошни сладки за вашите близки и гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
533
45
35
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В тестото не се слага захар.Слага се ванилия и 1 пак.бакпулвер в брашното.
27.12.2023 18:02
1
Dianagergana
Dianagergana
Уникални ! Много се харесаха . С удоволствие бих направила отново !
19.11.2023 09:46
2
Анонимен
Анонимен
Моите зимни сладки!
Правя ги за Коледа!
Мас:вино- 3:2 ми е съотношението
В плънката добавям и 1/4 орехова ядка.
20.07.2023 12:13
7
1
Анонимен
Анонимен
Zdraveyte. Vmesto Vino kakvo moga da sloja.
Ot sega vi blagodarya.
29.01.2022 18:35
6
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#181850
Потребител#181850
Получиха ми се разкошни, отдавна не бях ги приготвяла. Мисля, че тази рецепта е по добра от моята. Горещо я препоръчвам.Опасявах се,че няма да са достатъчно сладки и добавих половин ч. ч. пудра захар в тестото. Гласувам 5 !
12.01.2017 20:48
16
1
Радосвета
Радосвета
Много апетитно изглеждат, още утре ще ги направя.
24.09.2016 20:20
6
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Върнахте ме в детството! Непременно ще ги приготвя
23.09.2016 01:52
5
1
Потребител#176753
Потребител#176753
Разкошни! Гласувам с 5!
22.09.2016 22:53
4
3
Потребител#172526
Потребител#172526
Моите локумки.
19.06.2016 15:56
8
2
Потребител#172526
Потребител#172526

Тази рецепта знам от страшно много години и е първото нещо в кулинарията, което съм направил сам, с ръцете си и без чужда помощ. На 10 години...:))
19.06.2016 15:54
10
3
Мария
Мария
За бабините виненки не отговарям,но на мама виненките са без захар.Рецептата е само мас,вино брашно и сол и след това в пудра захар.Стават си достатъчно сладки от лукума и пудрата захар.Задължително с мас,както вече е споменато в коментарите.Брашното наистина е на око,то се усеща.
18.04.2016 07:35
42
5
София Александрова
София Александрова
на мен ми се струва малко 1/2 л. захар....После се овалват, но и тестото да е сладко ще е по добре.
11.05.2014 18:58
11
11
Ани
Ани
Станаха страхотни! Благодаря за автентичната рецепта! :)
10.01.2014 16:12
1
1
Надя
Надя
Само с мас-колкото повече престояват,толкова по-хубави стават.Аз ги правя на топчета и докато са горещи ги овалвам в пудра захар.
02.12.2013 14:14
26
4
Веска
Веска
С олио не стават вкусни. Непременно със свинска мас ги правете и тестото да не бъде твърдо. Може да се сложи и малко сода бикарбонат - 1/2 чаена лъжичка.
09.07.2013 17:54
14
вили
вили
няма ли някакъв набухвател
06.05.2013 09:14
1
Катрин
Катрин
Нека някой, който направи рецептата измери приблизително колко брашно (в ч.ч) слага. Моите не се получиха с брашно на око :(
17.04.2013 11:04
4
4
2
Покажи всички подкоментари