Начин на приготвяне
Приготвяне на картофената салата:
Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат, след което ги оставете да изстинат.
Обелете и нарежете картофите на кубчета.
Нарежете червения лук на тънки полумесеци, селърито и киселите краставички на дребни парченца.
Смесете нарязаните продукти в голяма купа.
Добавете нарязания на ситно магданоз.
Овкусете със сол, оцет и зехтин на вкус. Разбъркайте добре и оставете салатата да се овкуси.
Подготовка на пъстървата:
Почистете добре рибата и я подсушете с кухненска хартия.
Овкусете рибата отвътре и отвън със сол и черен пипер.
Поставете във вътрешността парчета лимон, листенца розмарин и резенчета чесън.
Полейте със зехтин.
Печене:
Загрейте фурната на 180°C.
Поставете пъстървата в тава, покрита с алуминиево за печене, също така покрийте и рибата с него.
Печете около 15-20 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава.
Сервиране:
Поднесете пъстървата с гарнитура от картофената салата.
Вижте също как се чисти пъстърва и колко време да се пече пъстърва.