Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Отворена пастърва на фурна с картофена салата

Отворена пастърва на фурна с картофена салата

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2423562
Отворена пастърва на фурна с картофена салата
Снимка: Denis Biserov
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Най-вкусната и ефектно приготвена пъстърва, с която можете да шашнете гладниците вкъщи"

Необходими Продукти

  • За салатата
  • картофи - 200 - 300 г
  • черен лук - 1/2 глава
  • селъри (целина) - 1 стрък
  • кисели краставички - 50 г
  • магданоз - 1/4 връзка
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус
  • За рибата
  • пъстърва - 1 бр. (400 г)
  • розмарин - 1/4 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Приготвяне на картофената салата:

Сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат, след което ги оставете да изстинат.

Обелете и нарежете картофите на кубчета.

Нарежете червения лук на тънки полумесеци, селърито и киселите краставички на дребни парченца.

Смесете нарязаните продукти в голяма купа.

Добавете нарязания на ситно магданоз.

Овкусете със сол, оцет и зехтин на вкус. Разбъркайте добре и оставете салатата да се овкуси.

Подготовка на пъстървата:

Почистете добре рибата и я подсушете с кухненска хартия.

Овкусете рибата отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Поставете във вътрешността парчета лимон, листенца розмарин и резенчета чесън.

Полейте със зехтин.

Печене:

Загрейте фурната на 180°C.

Поставете пъстървата в тава, покрита с алуминиево за печене, също така покрийте и рибата с него.

Печете около 15-20 минути, докато кожата стане златиста и хрупкава.

Сервиране:

Поднесете пъстървата с гарнитура от картофената салата.

Вижте също как се чисти пъстърва и колко време да се пече пъстърва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: