Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лесен шаран с доматен сос

Лесен шаран с доматен сос

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5866k1k5
Лесен шаран с доматен сос
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Шаранът, доматът и Никулден - една история, завършваща с изпразнена тава"

Необходими Продукти

  • шаран - 1.500 кг
  • червен лук - 1 глава
  • домати - 500 г от консерва
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства и измива добре. Люспи на шарана, ако има се отстраняват.

Посолява се отвътре и отвън, поставя се в тавичка и около него се сипват доматите на кубчета, разбъркани с нарязан лук и чесън, сол и захар.

Отгоре се слагат три лъжици олио.

Печете шарана на умерена фурна до готовност!

Поднася се лесен шаран с доматен сос, поръсен с магданоз и с резени лимон.

Вижте още идеи за пълнен шаран, както и кои са показателите за пресен шаран, който да закупите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: