Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран в доматен сос

Шаран в доматен сос

АнтоанетаАнтоанета
Новак
149333
Шаран в доматен сос
Снимка: Антоанета
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Шаран в доматен сос - смело може да кажете, че рибата плува в свои води"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг
  • смлени домати - 1 л сос
  • лимон - 1/2 бр.
  • лук - 1 средна глава
  • печурки - 4 бр.
  • морков - 1 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана добре. Посоляваме и го слагаме в подходяща тава. Сипваме малко олио, изсипваме доматите и около шарана слагаме лука, моркова и гъбите.

Нареждаме лимон върху шарана, слагаме малко олио на доматите (аз не им сложих сол, защото бяха от домашен сок), покриваме с фолио и печем до готовност.

След това махаме фолиото, за да се запече рибата. Пожелание може да се добавят орехи и подправки. Понякога слагам картоф в доматите, става много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На колко градуса печем?
08.04.2024 18:36
1