Миди с латинка

редакция:
Миди с латинка
Снимка: Светлана Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Бърз аламинут с миди и листа от латинка, който ви очарова."

Необходими Продукти

  • миди - 200 гр изчистени, пресни или размразени
  • чесън - 2 - 3 скилидки, ситно нарязан;
  • масло - 10 - 15 г
  • млади листа и цветове на латинка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушавам мидите.

Изчиствам дръжките на листата и цветовете на латинката и ги измивам, подсушавам внимателно.

Загрявам сух тиган на средна температура, изсипвам вътре мидите - да се изпри водата и да се запекат леко. Едва тогава слагам маслото и чесъна. Разбърквам за около минута - да се смесят ароматите (и да се отстрани остротата на чесъна) и отстранявам от котлона.

Сервирам мидите върху листата и цветовете, посолявам леко.

Вижте с какъв алкохол вървят мидите и научете как се поднасят миди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: