Начин на приготвяне
Картофите се варят и се пасират с прясното мляко, сол и черен пипер на вкус, докато се получи пюре. С лъжица се оформя като кръг в тавата.
Купих овкусена кайма и направих малки плоски кюфтета. Сложих ги върху кръговете от пюре и леко ги вдлъбнат. Поръсва със сол, черен пипер, червен пипер, девесил, копър и магданоз. Пече се за 40 минути на 180 °C.
През това време сварих яйцата до твърдо и ги обелих. Нарязват се на половина през средата.
Извадих тавата и сложих върху гнездата с кайма кетчуп върху камата. След това сложих по половин яйце и поръсих с настъргана моцарела.
Запичат се мамините гнезда с яйце и кайма за 15 минути.
Вижте също как се овкусява кайма правилно, както и как да си направим домашна кайма.