Начин на приготвяне
В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна, добавих олиото и запържих за кратко, добавих измития през няколко води ориз.
Запържих за 3-4 минути без вода, за да го запечатам, след което сложих каймата и малко топла вода, за да се хомогенизира добре плънката, овкусих с изброените подправки.
Напълних чушките и подредих в тавичка, сипах малко топлата вода и олио, покрих с алуминиево фолио и сложих в загрята фурната на 200 °C, пекох за около 40 минути.
Останалата плънка сложих в малка тавичка, запекох сочните пълнинени чушки за около 20 минути.
След което добавих застройката от разбитите яйца с киселото мляко, върнах мамината гозба във фурната до готовност.
Бон Апети с мамините пълнени чушки с кайма и ориз!