Начин на приготвяне
Подгответе кето питките, разрежете ги на половина.
В купа смесете настъргания карфиол, кашкавала, кокосовото брашно, яйцето и подправките. Омесете до получаване на смес, която може да се оформя.
Оформете две кръгли топки и ги оформете като кюфтета. Запечете карфиолените кюфтета в предварително загрят тиган с малко зехтин за 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисти и стегнати.
Намажете едната питка за бургер с майонеза или друг сос.
Добавете листа Бейби маруля и семена нар. Поставете запечатаното кюфте от карфиол, резен домат и авокадо.
Покрийте с втората питка.
Вашият вкусен и здравословен вегетариански кето бургер е готов!
Ако желаете, може да го поднесете с кето пържени картофки от тиквички или целина. Приятен апетит!