Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Вегетариански кето бургер

Вегетариански кето бургер

редакция:
Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1901k7106
Вегетариански кето бургер
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вашият вкусен и здравословен вегетариански кето бургер е готов! Ако желаете, може да го поднесете с кето пържени картофки от тиквички или целина..."

Необходими Продукти

  • кето питки - 2 бр.
  • сусам - за поръсване
  • бейби маруля - листа
  • нар - 1/2 семена
  • авокадо - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • карфиол - 1/2
  • кашкавал - 200 г
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • майонеза - по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе кето питките, разрежете ги на половина.

В купа смесете настъргания карфиол, кашкавала, кокосовото брашно, яйцето и подправките. Омесете до получаване на смес, която може да се оформя.

Оформете две кръгли топки и ги оформете като кюфтета. Запечете карфиолените кюфтета в предварително загрят тиган с малко зехтин за 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисти и стегнати.

Намажете едната питка за бургер с майонеза или друг сос.

Добавете листа Бейби маруля и семена нар. Поставете запечатаното кюфте от карфиол, резен домат и авокадо.

Покрийте с втората питка.

Вашият вкусен и здравословен вегетариански кето бургер е готов!

Ако желаете, може да го поднесете с кето пържени картофки от тиквички или целина. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: