Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Дълготрайни коледни меденки

Дълготрайни коледни меденки

Дълготрайни коледни меденки
Снимка: Албена Асенова-Писева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Дълготрайни коледни меденки могат да се съхранят за по-дълго време в буркан на сухо място."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • мед - 120 г
  • олио - 200 мл
  • брашно - 600 г
  • сода бикарбонат - 1ч.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • канела - 1ч.л.
  • джинджифил на прах - 1/2 к.л.
  • карамфил - 1/4 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват яйцата, захарта, меда и олиото. Разбиват се с миксер до еднородна смес.

Към тях се прибавят пресятото брашно, содата, какаото, канелата джинджифила и карамфила.

Замесва се не много твърдо тесто, което се оформя на топка и оставя в хладилника за половин час.

След това се разточва върху набрашнена повърхност на кора. С помощта на резци могат да се изрежат различни фигурки сладки или с чаша-кръгове.

Меденките се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 °C фурна за около 10 минути или докато краищата им започнат да порозовяват.

Може да ги слепите с мармалад или да украсите с шоколад или просто да им се насладите.

Дълготрайни коледни меденки могат да се съхранят за по-дълго време в буркан на сухо място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: