Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни меденки с яйчен крем

Коледни меденки с яйчен крем

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Коледни меденки с яйчен крем
Снимка: Валерия
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Слепените меденки с крем приберете в кутия и съхранявайте в хладилник, ако изобщо успеете да ги скриете от коледните гладници."

Необходими Продукти

  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • жълтък - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 50 г
  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • олио - 160 мл
  • канела - 1 пакетче от 8 г
  • сода - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема:

Всичко без маслото се слага в тенджера и се разбива с бъркалка. Слага се на котлона и се бърка, докато се сгъсти хубаво. Сваля се от котлона и веднага се прибавя маслото. Обърква се да се разтопи. Кремът се оставя да изстине.

Приготвяне на меденките:

Всичко без брашното се смесва в купа и разбърква. Содата се гаси с оцета и се прибавя.

Постепенно се прибавя брашното и се замесва меко тесто. Тестото трябва да лепне леко.

От тестото се правят малки топчета, колкото орех - по 20 г всяко.

Меденките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се на 180 °C около 15 минути.

Меденките се оставят да изстинат малко, но да са все още топли. С остро ножче се издълбават.

Издълбаната част се смила в чопър или натрошава. След това се обърква с крема.

Меденките се пълнят с крема и се слепват. Накрая се овалват в орехи.

Готовите меденки поставете в найлончета и след това в кутия. Приберете ги и съхранявайте в хладилник, ако изобщо успеете да ги скриете от коледните гладници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: