Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на равномерни резени.
Поставете ги в тава и ги овкусете със сол, черен пипер, половината от мащерката и розмарина.
Добавете 2-3 смачкани скилидки чесън, 10 мл зехтин и 20 гр масло, нарязано на малки парчета.
Разбъркайте добре, добавете един пръст вода и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 40 минути.
Овкусете свинските гърди със сол и черен пипер.
Загрейте тиган на висока температура и запечатайте гърдите от всички страни до златистокафяв цвят за около 3-4 мин от страна.
Добавете в купа на ситно нарязани, останалата мащерка и розмарин, 2-3 скилидки чесън, сладкия и лютия червен пипер, горчицата, 20 г масло и 10 мл зехтин. Смесете всичко добре.
Извадете картофите от фурната след 40 минути. Поставете запечатаните свински гърди върху тях и полейте с ароматната смес.
Увеличете температурата на фурната до 200°C и запечете свинските гърди с картофи за още 5 минути, докато гърдите придобият апетитна коричка, а картофите се карамелизират леко.
Да ви е сладко! Вижте и други неустоими рецепти за свинско с картофи.