Начин на приготвяне
Почистете и нарежете шарана на котлети, посолете на вкус и изцедете сока на лимона в него, разбъркайте и оставете за 1 час в хладилника завит с стреч фолио.
Приготвите си панировката, като смесите няколко лъжици от брашното с черния и червения пипер, сол на вкус, разбъркайте и разредете сухата смес с бирата, до гъстотата на боза.
В малка тавичка изсипете (доста) царевично брашно.
Извадете рибата и поставете върху кухненска хартия, добре да се отцеди от сока.
Всяка парче риба топвате в панировката, после овалвате в брашното и пържите в нагрятото олио до кафяв препържен цвят.
Подредете пържената риба върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.
Сервирайте с любимата си гарнитура, салата или сос за пържена риба.
Панираният шаран с царевично брашно е готов.