Начин на приготвяне
Варете на слаб огън ориза с млякото, ванилията, лимоновата кора и захарта за 40 минути. След това снемете от котлона и покрийте ориза за около половин час.
Накиснете листата желатин във водата. Измийте, подсушете и нарежете ситно кайсиите. Счукайте джинджифила, мангото обелете, отстранете костилката и го нарежете на кубчета.
Махнете лимоновата кора от ориза добавете джинджифила и кайсиите. Отцедете желатина от течността и го разбъркайте с горещия ориз. Ако използвате желатин на гранули, следвайте инструкциите на опаковката. Най-накрая добавете мангото.
Сложете оризовата смес в хладилника, докато се охлади добре. Разбийте сметаната с останалата захар, добавете лимоновия сок и внимателно смесете сметаната с ориза.
Облейте кексова форма със студена вода и сипете вътре ориза. Оставете в хладилника, докато стегне - за около 3 часа. Преди поднасяне обърнете пудинга в чиния и украсете с нарязани сушени кайсии.
Десертът е известен и с името ориз Траутмансдорф.