Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Индийски лучени пърженки

Индийски лучени пърженки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Индийски лучени пърженки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 20 мл
  • люти чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • куркума - ½ ч.л.
  • ким - 2 с.л.
  • морска сол - 2 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. (нарязан)
  • олио - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кимът се запържва на сух тиган една минута, за да пусне аромат. Счуква се в хаванче до прах. Лукът се реже на тънки шайби и се оставя да се подсуши върху хартия.

На лютите чушки се махат семките и чушките се режат на ситно. Чесънът и магданозът се режат на ситно. Лукът се слага в голям съд, добавя се чесън, чушките, магданозът, солта, кимът и куркумата.

Разбърква се и се добавя брашното, след това постепенно се налива водата, докато се получи гъсто тесто.

В дълбок съд се загрява олиото и в него се пускат с лъжица кръгли пърженки. Пържат се по 4 минути и се оставят да се отцедят от мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: