Пърженки с бакла

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пърженки с бакла1 / 2
03/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • бакла - 300 г, кисната поне 12 часа, изцедена
  • лук - 1 глава
  • масло - 1 глава
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче, зеленчуков
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • белтъци - 3 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • резене - 2 с.л.
  • олио - 1 л слънчогледово
  • резене - 3 стръка, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се вари в подсолена и вряща тенджера около час и се изцежда. Лукът се запържва в маслото и зехтина около 5 мин. Добавя се баклата, кубчето бульон и индийското орехче.

Държи се на огъня около 5 мин. Всичко това се пасира и се оставя да се охлади. Размесват се жълтъците и пармезанът. Осолява се и се поръсва с черен пипер.

Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се размесват с баклата. Загрява се олиото и се загребва от готовата вече смес със супена лъжица. Пържи се на малки порции. Декорира се с резенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: