Начин на приготвяне
Накиснете сушените манатарки в гореща вода около 200 мл за 15-20 минути, докато омекнат. След това ги извадете и ги нарежете на дребно.
Запазете течността, като я прецедите през сито, за да отстраните евентуални замърсявания.
Сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете ги, но запазете малко от водата около 100 мл за соса.
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете чесъна и го запържете за кратко, докато ухае приятно.
Добавете каймата, като сте я накъсали на парчета с желана от вас големина.
Добавете нарязаните манатарки и ги задушете за 3-4 минути. Налейте течността от накисването на гъбите и оставете да къкри, докато се изпари наполовина. Добавете лютеницата и оставете още 3 минути на котлона.
Налейте сметаната и оставете да заври. Намалете котлона и добавете настъргания кашкавал. Разбърквайте, докато се разтопи и сосът стане хомогенен. Ако е прекалено гъст, добавете малко от запазената вода от спагетите.
Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Добавете сварените спагети в тигана със соса. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно.
Разпределете спагетите в чинии и поръсете с настърган пармезан и свежи билки, ако желаете.
Настържете кашкавал, за да покриете всяка порция.
Може да добавите малко лимонов сок за свежест или щипка лют червен пипер, ако харесвате пикантен вкус.
Приятен апетит с моите спагети с кашкавал и сушени манатарки!
Вижте още как лесно се отцеждат спагети и кои подправки най-много отиват на спагетите.