Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки парчета. Лукът се нарязва на ситно.
Морковът се нарязва също на малки кубчета. Сушените манатарки се измиват добре и се отцеждат.
Раздробявате каймата. В подходящ съд загрявате олиото, пускате лука и морковите. Задушавате ги заедно. Прибавяте раздробената кайма и запържвате докато каймата придобие леко запържен вид.
Прибавяте към всичко това картофите. Запържвате и тях леко. След това прибавяте солта, червения пипер, чубрицата и водата. Варите още 15 минути.
Всичко това слагате в подходяща тава. Прибавяте и манатарките. Разбърквате леко, за да потънат. Ако е необходимо доливате още малко вода. Печете на фурна около 160-180 градуса за 40 минути или докато картофите станат достатъчно меки.
Подготвяте заливката по следния начин: Заедно разбъркате до хомогенност яйцата, киселото мляко, прясното мляко, брашното и содата бикарбонат. Хомогенната смес разливате няколко минути преди да извадите готовото ястие от фурната.
След като заливката придобие изпечен вид, настъргвате най-отгоре кашкавала и връщате във вече изключената, но гореща фурна за да се разтопи кашкавалът.