Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос със сушени манатарки

Сос със сушени манатарки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
15/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • манатарки - 1 шепа сухи
  • вода - 500 мл
  • оцет - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - няколко зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете манатарките в 100 мл вода и ги оставете да престоят така 30 минути.

Налейте след това останалата вода, добавете лука и подправките и варете 15-20 минути. Прецедете през сито, махнете зърната черен пипер и бахар, а гъбите се нарязват на ситно.

Запържете брашното в маслото и разредете със соса, добавете нарязаните манатарките. Варете до сгъстяване (още няколко минути), овкусете с оцета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Прекрасен сос с приятен аромат на сушена манатарка.
13.07.2020 16:18