Начин на приготвяне
Отрежете двете крайчета на главите лук и ги обелете.
Направете разрез само до средата с нож ги и сварете във вряща вода за 15-20 минути, докато омекнат.
Поставете сварения лук в студена вода и внимателно отделете всеки лист.
За да приготвите плънката за лука, смесете всички съставки в купа.
Поставете по 1 с. л. от сместа в листата лук и ги завийте.
Подредете ги плътно в тава за печене.
Залейте със соса Болонезе от доматено пюре, босилек, зехтин 400 мл вода и сол. Покрийте тавичката с фолио и печете 45 минути във фурна на 190°С.
След това премахнете фолиото, поръсете с пармезан и печете още 20 минути до златисто-кафяво.
Пълнен лук Болонезе - насладете за любимия вкус в по-диетичен вариант. Една интересна и различна рецепта с лук, в която да използвате останалия кромид.